Background Image

A drog probléma mögött rejlő ok

Home  /  Cikkek  /  A drog probléma mögött rejlő ok

Az emberek azóta használnak drogokat, amióta próbálják enyhíteni a fájdalmat és próbálják elkerülni a problémákat. A hatvanas évek eleje óta azonban a drogok használata nagyonszéles körben elterjedt; azt megelőzően még ritkán fordultak elő. A drogok világméretű elterjedése abban az évtizedben következett be és az emberek nagy százaléka vált drogfogyasztóvá.

Drogokon (hogy csak néhányatemlítsünk) a következőket értjük: nyugtatószerek, ópium, kokain, marihuána,amfetaminok, crack, extassy és a legrosszabbak az LSD és az angyalpor. Idetartozik bármely (visszaélésre alkalmas) gyógyszerkészítmény is. A drog az drog. Ezerféle kereskedelmi megnevezés és szleng kifejezés van rájuk. Az alkoholt is a drogok közé soroljuk.

A drogoknak csodálatos dolgokat kellene művelniük, ám valójában csak azt érik el, hogy romba döntik az embert.

A drogok okozta problémák nem érnek véget akkor, amikor az illető felhagy a drogfogyasztással. A drogfogyasztás felhalmozódott hatásai mind testileg, mind szellemileg komolyan leromlott állapotban hagyhatnak valakit. Még annak is vannak “kihagyott időszakai”, aki már évek óta nem él drogokkal. A drogok megrongálják az ember munkavégzési-, tanulási-, koncentráló képességét – röviden szólva a drogok tönkretehetnek egy életet.

Jóllehet a drogok veszélye és kockázata égbekiáltóan nyilvánvaló – és egyre inkább bizonyított – az emberek továbbra is szedik őket.

Miért?

Amikor valaki lehangolt és fájdalmai vannak és a gyógykezelésben nem talál testi enyhülést, végül felfogja fedezni magának, hogy a drogok elmulasztják a tüneteit.

Ez érvényes a pszichoszomatikus fájdalmakra is. A “pszichoszomatikus” kifejezés azt jelenti, hogy az elme betegíti meg a testet, illetve olyan betegségekre utal, amelyeket az elme okozott. A “pszicho” szó az elmére, lélekre utal, a “szóma”pedig a testre.

Majdnem minden esetben, amikor pszichoszomatikus fájdalom, betegség vagy kellemetlenség van jelen, az illető valamilyen gyógymódot keres a zavarra.

Amikor végül felfedezi, hogy csaka drogok nyújtanak számára megkönnyebbülést, megadja magát nekik, rájuk hagyatkozik és gyakran a szenvedélyes kábítószer-függőségig is eljut.

Ha évekkel korábban lett volna bármilyen más kiút, a legtöbben azt választották volna. Ám amikor azt hallják,hogy nincs rá gyógymód és a fájdalmaik csak “képzelgések”, akkor azélet számukra elviselhetetlenné változik. Ezek az emberek aztán krónikus drogfogyasztókká válhatnak és a függőség veszélye fenyegeti őket.

Az az időtartam, ami alatt valaki drogfüggővé válik, természetesen változó. A panasz önmagában véve lehet, hogy csak “szomorúság” vagy “kimerültség”. Az élettel való szembenézés képessége mindenesetre csökkent.

Ezért aztán minden olyan szert örömmel fogadnak, amely enyhülést hoz vagy az életet fizikailag vagy szellemileg kevésbé megterhelhetővé teszi.

Egy bizonytalan és veszélyes környezetben a pszichoszomatikus betegség igen elterjedt dolog.

Kétségtelen és durva tény, hogy eddig nem létezett hatékony pszichoterápia az általános gyakorlatban. Az eredmény egy drogfüggő népesség. Kétségtelen és durva tény, hogy mindezidáig nem volt hatékony pszichoterápia a széleskörű gyakorlatban. És az eredmény egy drogfüggő népesség lett.

Megállapították, hogy a drogfogyasztók testi szenvedés vagy kilátástalanság miatt kezdtek el drogokat szedni.

A drogfogyasztó a fájdalom és a környezet kilátástalansága miatt folytatja a drogok szedését. Bár nem akar a drogok rabja lenni, nem érzi, hogy lenne bármi más kiút.

Megfelelő eljárással azonban a drogfüggőség tökéletesen kezelhető.

Amint a drogfüggő szellemileg és fizikailag egészségesebbnek és rátermettebbnek érzi magát drogok nélkül, mint drogokkal, akkor nem lesz többé igénye rájuk.

A drogfogyasztó ki van téve annak, hogy – váratlan időpontokban “kihagy”, felelőtlen időszakai vannak és könnyen megbetegszik.

Az L. Ron Hubbard által kifejlesztett drogrehabilitációs technológia alkalmasnak bizonyult arra, hogy megszabadítsa a drogfogyasztókat az általuk elszenvedett károsodás nagyrészétől, illetve szükségtelenné és nem kívánatossá teszi a további drogfüggőséget.

Ez egy pontos technológia, amely nem csupán fájdalom mentesen szoktatja le a személyt a drogokról, hanem a drogok testi és szellemi hatásait is kezeli és segít az illetőnek visszaszerezni a kontrollt az élete felett. Semmi más nem tudja ezt bizonyossággal megvalósítani.

 

Függőség kezelése diszkréten, humánusan és véglegesen!
www.narconongarab.hu

VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT!

Bármilyen problémád vagy kérdésed van a drogokkal kapcsolatban, írj nekünk és mi segítünk!

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Telefonszám (kötelező)

Kér postán ingyenes tájékoztatót a programról?
nemigen

Postázási cím

Üzenet

Az adatait bizalmasan fogjuk kezelni. Minden rendelkezésünkre bocsátott információ szigorúan bizalmas jellegű. További információk: Adatvédelmi irányelvek

3,552 total views, 2 views today