Background Image

A drogok és hatásaik

Home  /  Cikkek  /  A drogok és hatásaik

A kábítószerek olyan anyagok, amelyek eltompítják az érzékeket, valamilyen fokú öntudatlanságot okoznak és fájdalmat csillapítanak, ami a nyugtatókhoz hasonlatossá teszi őket. A köztük levő különbség főleg az, hogy a kábító hatásuk jóval erősebb. Túl sok kábítószer kómát vagy halált okozhat.

A stimuláns (élénkítő) olyan anyag, ami felgyorsítja valamelyik létfontosságú testrész vagy szerv működését, úgymond “felpörgeti” a személyt. A kokain és a metamfetamin fejti ki a legdrasztikusabb stimuláló hatást. Erős nyugtalanságot, félelmet vált ki, továbbá álmatlanság és hallucináció jellemezheti.

A depresszáns (nyugtató, csillapító hatású) szerek olyan kábítószerek, amelyek csökkentik a testi aktivitást. A nyugtatókat általában arra használják, hogy segítsék az elalvást, a fájdalomcsillapítókat pedig arra, hogy csillapítsák a fájdalmat. Ezek rendszerint lassítják az agyműködést, erős függőséget okoznak.

A hallucinogének olyan kábítószerek, amelyek a valóság megváltozott érzékelését okozzák. Igen erős hatást váltanak ki és nagymértékű tudatmódosító hatású. Vannak olyan hallucinogének melyek nyugtató, mások viszont stimuláló hatásúak. Okozhatnak időleges, de súlyos elmezavart.

Függőség kezelése diszkréten, humánusan és véglegesen!
www.narconongarab.hu

VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT!

Bármilyen problémád vagy kérdésed van a drogokkal kapcsolatban, írj nekünk és mi segítünk!

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Telefonszám (kötelező)

Kér postán ingyenes tájékoztatót a programról?
nemigen

Postázási cím

Üzenet

Az adatait bizalmasan fogjuk kezelni. Minden rendelkezésünkre bocsátott információ szigorúan bizalmas jellegű. További információk: Adatvédelmi irányelvek

876 total views, 2 views today