Background Image

A kábítószerek mögöttes világa

Home  /  Cikkek  /  A kábítószerek mögöttes világa

Ez egy idézet egy tanulmányból, sokkoló és durva, de ez nem változtat a tényen, hogy vezető körök mit is gondolnak erről:

“A kábítószer fogyasztás bátorítása és az ellene való harc fokozása csak látszólag jelent ellentmondást.

Az egyik magyarázat, hogy a kábítószerek könnyebb elérhetősége lehetővé teszi, hogy azok a gyenge emberek, akik a drogok rabjai lesznek, kirostálódjanak, hiszen túlnépesedés van a Földön. Mielőtt túlnépesedetté vált, keresztül ment azon a korszakon, ahol a dzsungel törvénye érvényesült, és csak a legéletképesebbek bírták a versenyt. Ekkor az embernek még az időjárás viszontagságai, a vadállatok és a betegségek ellen kellett védekeznie. Csak a legrátermettebbek élték ezt túl. Most, hogy a világ civilizálódott, ma már az alkalmatlan egyének is életben maradhatnak azoknak a költségén, akik őket eltartják. A kábítószer függőség bizonyos értelemben helyreállítja a dzsungel törvényét, mert segít a legalkalmasabbakat kiválasztani.

A kábítószer kereskedelem és fogyasztás fokozott üldözése pedig folyamatosan ráirányítja a közvélemény figyelmét erre a problémára. A kábítószer iparág egyik feltétele, hogy a termelésen túlmenően legyen sokmilliós fogyasztói réteg, amely kábítószerfüggőként biztos keresletet jelent. Mivel a kábítószer olcsón előállítható ÉRTÉKTELEN ANYAG, ezért nagy üzleti hasznot csak akkor lehet rajta elérni, ha milliárdos ráfordítással keményen üldözik. E miatt az üldözés miatt az önmagában értéktelen kábítószer piaci értéke a sokszorosára növekszik és ekkor már nagy hasznot lehet a forgalmazásából bezsebelni. Az üldözés másik célja a kábítószerpiacra befurakodott kívülállók eltávolítása, ezt a kérdést az teszi aktuálissá, hogy az enyhébb kábítószerek, így a marihuána használatát bizonyos körök meg kívánják könnyíteni. Ez azért veszélyes törekvés, mert ahol ezt a gyakorlatban is kipróbálták, például Hollandiában és Svájcban, ott bebizonyosodott, hogy az enyhébb kábítószerek fokozatosan az erősebb kábítószerek fogyasztásához vezetnek és végül is a kemény drogok terjedését segítik elő. Azok, akik könnyíteni óhajtanak az úgynevezett könnyű drogok fogyasztásán, valójában üzleti érdekeket szolgálnak, csak ezt nem hajlandók nyíltan elismerni.

Ami a kábítószerekre érvényes, az érvényes az alkoholfogyasztásra is. Általában a gyengébb személyiségűek, a sebezhetőbbek lesznek alkoholfüggők.

A kábítószer és az alkoholfüggőség elősegítése segíti a gyengébbek és alkalmatlanabbak kiválasztódását. Ugyanezt a célt szolgálja az alkoholisták és a kábítószer élvezők gyógykezelése. Ha az illető olyan karakter, hogy ilyen segítséggel megszabadulhat ettől a függőségtől, akkor alkalmas a túlélésre. Ha még ilyen segítséggel sem képes rá, akkor nem jelent veszteséget a társadalom számára.”

Ez a rövid összefoglaló bemutatja, hogy mi húzódik meg pro-kontra a kábítószer mögött, ennek fényében mindenki kialakíthatja a saját igazát a témában.

Annyi biztos, hogy nem arra találták ki a kábítószereket, hogy valaki sikeres és boldog életet éljen!

 

Keressen meg bennünket, ha le akar számolni a függőséggel és a

társadalom épeszű, alkotó, példamutató részéhez akar tartozni,

akik előre viszik a társadalmat,

akik civilizációkat hagynak maguk mögött,

 városokat építenek fel, szebbé teszik a környezetüket,

értékeket hoznak létre akár általános használati tárgyak vagy művészeti alkotások formájában,

és értékeket hoznak létre emberhez méltó megnyilvánulások formájában.

Drog,- és alkoholfüggőség kezelése Humánus módszerekkel, Diszkréten és Véglegesen!

www.drogmentesen.hu   www.narconongarab.hu

www.drogmentesen.hu   www.narconongarab.hu

1,375 total views, 2 views today