Background Image

A segítségről…- avagy miért nem fogadja el a gyerek …

Home  /  Cikkek  /  A segítségről…- avagy miért nem fogadja el a gyerek …

A kamaszok összes magyarázata, hogy ők már képesek függetlennek lenni, nem más, mint a segítség elutasítása. Elhitették velük, hogy függetlennek  lenni egy csodálatos állapot, ezért olyan gyerekeket találunk, akik nehéz időket élnek át, mivel a család támogatása nélkül akarnak boldogulni.

A segítség az a kulcsfontosságú dolog, amivel előbbre vihetjük kölcsönösen egymás életét. Még akinek jól működik az élete, annak is szüksége van segítségre.

De vegyük azt, akinek nem működik olyan jól az élete: az első dolog, amit felfedezhetünk, hogy ők azok, akik a legkeményebben elutasítják a segítséget, ők azok, akik mindent megoldanak egyedül, de mégsem jutnak egyről a kettőre. Lehet, hogy pont ezért, mert mindent egyedül akarnak megoldani? Mert képtelenek elfogadni mások segítségét?

Ha megfigyeljük a kisgyerekek egyik legerősebb hajtóereje, hogy segítsenek! De mi történik ezzel? Hogyan tud félremenni ez a dolog annyira, hogy serdülőkorra már egy merev ellenállássá alakul át?

A szülők, mivel nem hiszik, hogy a gyerek tud segíteni, általában megakadályozzák a segítséget; vagy nincs rá idejük, nincs hozzá türelmük, lehet számtalan ok, de a lényeg a megakadályozott segítség. Mégha meg is engedik a gyereknek, hogy segítsen, de mivel a gyerek nem az ő elvárásaiknak megfelelően segít, ezért leértékelik a gyerek segítségét, s ez egyenes út a gyerek ELKÜLÖNÜLÉSÉHEZ. Egy gyerek sohasem fogja úgy összegyúrni a tésztát, mint egy felnőtt,  egy gyerek sohasem fogja úgy lemosni az autót, mint egy felnőtt; sőt, nemhogy nem fogja, de még plusz munkát is fog vele csinálni, de a gyerek így tanul meg dolgokat, NE ÖLJÜK KI BELÖLE A SEGITENI AKARÁST. Éreztessük vele, hogy értékes tagja a családnak, s odatartozik!

Van egy másik tényező, ami kitudja ölni az emberből azt, hogy segítséget fogadjon el. Ez nem más, mint a segítség köntösébe bujtatott ártás. Amikor valakinek a bizalmába férkőznek, s elhitetik vele, hogy segíteni akarnak neki, aztán kiderül ennek az ellenkezője, akkor igencsak óvatossá válik az ember a jövőben a “segítségek” elfogadásával kapcsolatban.

Egy komoly társadalmi probléma a drogfogyasztás. A serdülő korú gyerekek drogfogyasztása mögött mindig családi konfliktusok vannak.

Amikor valaki megkapta ezeket a “pofonokat” a neveltetése során, elkülönül, nem fogja elfogadni a segítséget, főleg nem a szülőktől.

Az ember kerülhet rossz helyzetbe, rossz állapotba, de DÖNTHET ÚGY, HOGY FELÁLL BELÖLE, nem adja meg magát a dolognak és nem éli le “IGY” az életét. Az emberek néha hibáznak, te is hibázhatsz még, s lehet hogy egyszer szeretnéd majd kijavítani, szeretnéd jóvátenni. Meg kell engedni az embereknek, hogy kijavíthassák, jóvátehessék, ha hibáztak, FELESLEGES FENNTARTANI EGY ROSSZ ÁLLAPOTOT, CSAKHOGY BEBIZONYITSUK, HOGY A MÁSIK VALAHA HIBÁZOTT.

HOZZÁD SZERETNÉK SZÓLNI, AKI DROGOK FOGSÁGÁBA KERÜLTÉL! Ez egy csapda, nem azért találták ki a drogokat, hogy te jól érezd tőle magad! Azért találták ki, hogy irányítani tudjanak, hogy lebutítsanak, hogy rettegésbe tartsanak, hogy különböző betegségektől szenvedj, hogy taszító legyen a kinézeted, s hogy minél előbb meghalj. Ezeket okozza a drog, ha sikeres lennél, egészséges, boldog, jó kinézetű és 100 évig élnél tőle, akkor azt írnám ide, hogy fogyaszd, de ez nem igaz.

Van valódi SEGÍTSÉG a drogfüggőség problémájára, amivel VÉGLEGESEN megszabadulhatsz a szenvedésektől, kényszerektől; a rossz testi és mentális állapotoktól; és képes leszel saját józan akaratod szerint, szabadon és örömmel megélni az életet.

Fogadd el hozzá mások segítségét!

“Egy gyerek kissé olyan, mint egy tiszta lap. Ha rossz dolgokat írsz rá, akkor rossz dolgokat olvashatsz le róla.” – LRH

 

Függőség kezelése diszkréten, humánusan és véglegesen!
www.narconongarab.hu

VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT!

Bármilyen problémád vagy kérdésed van a drogokkal kapcsolatban, írj nekünk és mi segítünk!

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Telefonszám (kötelező)

Kér postán ingyenes tájékoztatót a programról?
nemigen

Postázási cím

Üzenet

Az adatait bizalmasan fogjuk kezelni. Minden rendelkezésünkre bocsátott információ szigorúan bizalmas jellegű. További információk: Adatvédelmi irányelvek

1,661 total views, 2 views today