Background Image

Alkohol és marihuána: egy kockázatos választás

Home  /  Cikkek  /  Alkohol és marihuána: egy kockázatos választás

Egy közelmúltban publikált tanulmányban leírták, hogy az orvosi marihuána legalizálása NEM vezetett az alkoholhasználat csökkenéséhez, mint ahogy azt sok legalizálás mellett voksoló szószóló ígérte az USA-ban. Sőt, a sörfogyasztás az orvosi marihuána államaiban némileg megemelkedett a törvények megváltoztatása után. Ennek a tanulmánynak az egyik kutatója a következőket tette hozzá: „a sör és a fű inkább kiegészítik egymást, mintsem hogy helyettesítenék egymást”.

Alkohol és kábítószer keverése

Alkohol és kábítószer keverése.

Egy további kutatás, amelyet a Scientific American közölt le, elmagyarázza, hogy azok az emberek, akik egyszerre marihuánát is szívnak és alkoholt is fogyasztanak, kétszer olyan nagy eséllyel válnak mindkét drog rabjává. Sőt, valójában azok – akik keverték e kettőt, – voltak a legsúlyosabb esetek mind a használat gyakoriságának, mind az elfogyasztott mennyiség tekintetében.
A kutatók azt is elmagyarázták, hogy ennek a két drognak a közös használata megduplázza a hátrányos társadalmi következmények előfordulását, mint például verekedésekbe való belekeveredés, letartóztatás vagy munkahelyi problémák.

A Kábítószerrel való visszaélések és a Mentális Egészség Szolgáltatások Igazgatásának intézménye (USA) még több adatot szolgáltat ehhez. Egy 2014. júliusi összefoglalóban írtak szerint megfigyelték, hogy az alkohol más drogokkal való összekeverése súlyosabb negatív hatást okoz, mint az alkohol önmagában való fogyasztása.
Ezt a következtetést egy olyan elemzésből vonták le, amit a Sürgősségi osztályokon készítettek az olyan alkoholproblémával beérkezőkkel, akik vagy keverték az alkoholt más droggal, vagy egyáltalán nem keverték semmivel.
Amikor más drogokat is fogyasztottak az alkohol mellé, akkor sokkal több embert kellett felvenni a kórházba, vagy sokkal többen haltak meg, mint amikor csak alkoholfogyasztók érkeztek.

Megéri a különleges beszélgetés a szülők-gyerekek között?

A legtöbb szülő mindent megtesz, hogy elriassza a gyerekeit a drogozástól, de ezt a témát (egyszerre több drog használata) gyakran elfelejtik megbeszélni velük.
Megéri ezt a témát is hozzáadni a beszélgetéshez, amikor a drogokról beszélünk a gyerekeinkkel. Mielőtt felhozod a témát, a Narconon weboldalon többet megtudhatsz a többféle drogok együttes használatáról.

Szülő gyermek beszélgetés

Fontos, hogy beszélgessünk a gyermekünkkel a drogok hatásairól.

És mint mindig, fordulj hozzánk segítségért, hogyha egy olyan valaki, aki számít Neked, a drog csapdájába esett egy vagy több drog használata során.
Tudunk segíteni.
Elmagyarázzuk, hogy hogyan állítjuk vissza a józanságot bármilyen más helyettesítő drog használata nélkül.
Tudd meg azt is, hogy az, hogy mi főképpen az életbeli képességek létrehozására koncentrálunk, hogyan segít valakinek a visszaesés ellen.
Hívj fel minket ma +36 30 400 5151-es telefonszámon, tudj meg többet!

1,092 total views, 1 views today