Background Image

Milyen az ideális rehabilitációs központ?

Home  /  Cikkek  /  Milyen az ideális rehabilitációs központ?

A drogfogyasztás napjaink aktuális témája. Szinte havonta hallani újabb és újabb kábítószerek felbukkanásáról, a droghasználók száma egyre növekszik. A Központi Statisztikai Hivatal 2015-ös adatai alapján minden ötödik iskoláskorú fiatal fogyasztott már életében valamilyen kábítószert. A statisztikai adatok mutatják, mekkora szükség van jó rehabilitációs központokra.

A számadatok a legnyomósabb érvek. Hatalmas igény van elsősorban fiatalok és fiatal felnőttek számára tervezett rehabilitációs programokra. Nem mindegy azonban, milyen rehabilitációs központot választunk, amikor egy élet a tét.

Mit kell tudnia egy eredményes rehabilitációs központnak?

Általában ajánlott olyan rehabilitációs programot választani, amely hosszabb időtartamú: a program legalább egy hónapos kell legyen. Csak ebben az esetben lehet felépülési folyamatról beszélni, ami mindig egy összetett, több erőforrást felhasználó program eredményeként jelentkezik. Ehhez pedig idő kell.

Amikor függőségről beszélünk, azon sohasem csupán fizikai függőséget értünk. A lelki függőség még erősebb, ennek felszámolása az igazi próbatétel. A lelki, érzelmi aspektusok ugyanis visszavezetnek azokhoz a problémákhoz, amelyek miatt az egyén a drogokhoz nyúlt. Ezeket a problémákat nyilvánvalóan az addikció nem oldotta meg, inkébb tetézte még jópárral.

A Narconon Garáb rehabilitációs központ olyan programot kínál, amelyik fokozott figyelmet fordít az egyén visszatérésére a társadalomba. A múlt helyett a jelenre összpontosít, bátorítja az élettel való szembenézést – immár drogok nélkül. Csakis egy új élet elindításával kerülhető el a visszaesés, a rehabilitáció kudarca.

A Narconon Garáb programja különleges gyakorlatokat is magában foglal, amelyekkel elérjük, hogy a személy stabilan a jelenben tartózkodjon, és képes legyen szembenézni drogok nélkül is az élettel. Olyan életvezetési készségeket sajátíthat el, amelyekkel sikeres lehet. Visszaszerzi az önbecsülését és az önkontrollt. Megtanulja, hogyan élheti jobban az életét, és ennek melléktermékeként soha többé nem fog a drogokhoz nyúlni.

rehabilitacios kozpont

Az élet teli van olyan alkalmakkal, amikor egyetlen döntésen nagyon sok múlik

Ilyen alkalom a droghasználat mellett való döntés. És ilyen alkalom az is, amikor valaki túl akar lépni a függőségen, és egy rehabilitációs központ mellett dönt. Ez utóbbi azonban általában nem megy segítség nélkül. A probléma felismerése és a felszámolásra való buzdítás általában kívülről érkezik, egy családtag, egy barát kezdeményezésére.

Nyújtson segítséget az Ön számára fontos embereknek! Válassza a Narconon Garáb rehabilitációs központot!
Hívja a +36 70 361 93 22 telefonszámot, vagy vegye fel felünk a kapcsolatot online!

1,375 total views, 1 views today