Background Image

Mit nevezünk drog-, alkohol-, vagy gyógyszerfüggőségnek?

Home  /  Cikkek  /  Mit nevezünk drog-, alkohol-, vagy gyógyszerfüggőségnek?

Amikor egy személy annak ellenére képtelen abbahagyni valamit, hogy sok nehézsége származik a folytatásából, akkor azt mondjuk, hogy az illető függővé vált.

A fizikai függőség akkor jelentkezik, amikor a személy szervezete hozzászokik ahhoz, hogy a drog jelenlétében működjön. Ha drog használatát hirtelen abbahagyja, elvonási tünetek állnak be. Nem arról van szó, hogy nem akar leszokni, hanem arról, hogy nem tud.

Alkoholizmus

A drogok (kábítószer, alkohol, gyógyszer) miatt a test jóval nagyobb sebességgel használja fel a tápanyagokat, semlegesíti a vitamin és ásványi anyagokat, elsősorban a B1, B3 és a C vitamint semlegesítik, s felemésztik a kalciumot, magnéziumot.

A tápanyagok ilyen megsemmisülése káros tünetekkel járnak a testre, a B vitamin hiány okozza a depressziót, fejfájást, szorongást, hallucinációkat. A C-vitamin hiánya fáradságot, kimerültséget okoz, és lelassítja a test gyógyító funkcióját. A magnézium hiánya idegességet okoz. Míg a kalcium, magnézium hiánya izomgörcsöket válthat ki.

Lehet, hogy az illető nincs tudatába ezeknek, hiszen elkábult. A negatív hatásokat akkor érzékeli, amikor nem áll a kábítószerek hatása alatt. Ezt kezelendő, még több kábítószert fogyaszt, hogy megszabaduljon ezen hatásoktól. Ezzel még súlyosabb hiányállapotokat idéz elő. Ez egy ördögi kör.

Egy ilyen személynek hamarosan még nagyobb mennyiségű kábítószerre lesz szüksége, egyre gyakrabban, és már nem azért, hogy “elszálljon” tőle, hanem hogy megszabaduljon a negatív hatásoktól.

Ez a fő oka annak, hogy miért maradnak az emberek drogfüggők.

Függőség kezelése diszkréten, humánusan és véglegesen!
www.narconongarab.hu

VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT!

Bármilyen problémád vagy kérdésed van a drogokkal kapcsolatban, írj nekünk és mi segítünk!

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Telefonszám (kötelező)

Kér postán ingyenes tájékoztatót a programról?
nemigen

Postázási cím

Üzenet

Az adatait bizalmasan fogjuk kezelni. Minden rendelkezésünkre bocsátott információ szigorúan bizalmas jellegű. További információk: Adatvédelmi irányelvek

5,460 total views, 1 views today