Background Image

Pár óra, és jönnek az elvonási tünetek?

Home  /  Cikkek  /  Pár óra, és jönnek az elvonási tünetek?

A drog, az alkohol és a depresszió nem testvérek, viszont igen könnyen lesznek rokonok. A szenvedélybetegségek előbb-utóbb az ember ellen fordulnak, és a függő és a környezete szinte észrevétlenül arra a szintre jut, amikor rettegnie kell az elvonási tünetektől.

Amikor az elvonási tünetek mindennapossá válnak

Az elvonási tünetek széles skálán mozognak, elsősorban a használt drog típusa határozza meg őket. Már a droghasználat alatt, de az elvonási időszakban különösen erősen jelentkeznek általános pszichés tünetek, amilyen a szorongás, ingerlékenység, indulatosság, álmatlanság, depresszió. A mindennapos dolgok szürkének, unalmasnak tűnnek, a személy nem tudja lekötni magát, semmihez sincs kedve, a motiváció teljes hiánya, fáradtság, nyugtalanság lesz jellemző.

Pár óra és jönnek az elvonási tünetek?

A Narconon Garábban közelről ismerjük a függőség okozta fájdalmat. A droghasználathoz a leggyakrabban társuló pszichés tünet a szorongás. A szenvedélybeteg hiába menekül előle, az egyre nagyobb teret követel magának. Az életet megkeserítő problémákkal küzdő ember eleinte a külső-belső szorongató élmények leküzdésére, illetve a külvilág előli menekülésre használja a drogokat. Az addikció kialakulásával a mindennapi drog megszerzéséért folytatott harc (sok esetben nagy anyagi áldozatról van szó) és az elvonási tünetektől való félelem súlyosbítja a már amúgy is meglévő szorongását. Ezt, mivel más módszert nem ismer, a drogfüggő drogokkal próbálja kezelni.

Egy drogfüggő számára a függőségnél csak egy félelmetesebb dolog van: az elvonási tünetek együttese.

Sok esetben ez az akadálya annak, hogy a függőségben élő segítséget kérjen, és rehabilitációs programon vegyen részt. A Narconon Garáb rehabilitációs központban ezért nagy hangsúlyt fektetünk az esetleges fájdalmas elvonási tünetek enyhítésére.

A droghasználat és általában a szenvedélyetegségek kiszakítják az egyént a megszokott környezetéből, teljesen felforgatják az életét és a társas kapcsolatait. A Narconon úgy gondolja, ez a megbillent egyensúly gyógyszerekkel nem hozható helyre. A gyógyszerek csak egyik függésből a másikba taszítanák a gyógyulni vágyót, ördögi csapdát teremtve a számára. Ezért a Narconon specialistái más, hatékonyabb módszereket dolgoztak ki.

A Narconon Garábban minden egyénnek saját elvonási specialista áll a rendelkezésére, aki a nap 24 órájában segítséget tud nyújtani. Gondosan összeállított táplálkozással és fájdalomcsillapító különleges technikákkal enyhítjük a megvonási tüneteket.

Tiszta élet

A fizikai függőség megszűnik, ugyanúgy mint a nemkívánatos testi érzetek. Az elvonási tünetek felszámolásával rá lehet térni a rehabilitáció fontos feladataira: a test méregtelenítésére és az új, drogmentes életre való felkészülésre.

Ha aggódik egy családtagja, barátja vagy ismerőse miatt, akinek függősége van, akkor segítsen neki! A Narconon Garáb kontroll alatt tartja az elvonási tüneteket, megszünteti a függőséget.
Hívja a +36 70 361 93 22 telefonszámot, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot online!

1,415 total views, 1 views today