Background Image

Idillikus természeti környezet az alkoholizmus ellen?

Home  /  Cikkek  /  Idillikus természeti környezet az alkoholizmus ellen?

Azt már régóta lehet tudni, milyen jó hatással van az ember pszichéjére a természet közelsége. Az alkoholizmusból, szenvedélybetegségekből gyógyulni vágyóknak segítséget jelenthet a kellemes természeti környezet, egy szép, gondozott kert, egy üde táj. Ősidők óta ismert tény, mégis csak a 20. század végén kezdték el módszeresen kutatni a természeti környezet az egészség megőrzésében játszott szerepét. Operált betegeken végzett vizsgálataival Roger Ulrich 1984-ben bebizonyította, hogy a kórházi ápolás időszakának hossza összefügg azzal, hogy a fekvő beteg az ablakából természeti környezetet lát-e.

alkoholizmus drogfuggoseg

A kutatás eredménye nem volt meglepő: azok a páciensek, akik az ablakukból kertre vagy természeti tájra láttak, hamarabb gyógyultak, és kisebb volt a fájdalomérzetük, kevesebb fájdalomcsillapítóra volt szükség a kezelésük során.

Hol gyógyul könnyebben az alkoholizmusban, drogfüggőségben szenvedő?

Nem mindegy, hogy egy rehabilitációs intézet hol épül fel: csodálatos, festői táj veszi körül vagy egy betonrengeteg kellős közepén áll.

A Narconon Garáb létesítésekor tökéletesen tudatában voltunk annak, hogy mennyi pluszt nyerünk azzal, ha bevonjuk a természetet is a rehabilitációs programunkba. Nagy hangsúlyt fektettünk a természet közelségére akkor, amikor kiválasztottuk intézetünk helyszínét, a Nógrád megyei Garáb községet, Hollókőtől 5 km-re, távol a lakott területektől, festői, nyugodt környezetben, közel a gyönyörű Kelet-Cserhát tájvédelmi körzethez. Egy csendes erdő közelsége, források, saját gyümölcsös és konyhakert – ennél többet senki sem kívánhat.

Rehabilitációs terápiánk egyik kulcsfontosságú eleme a detoxikáció: a testben felgyülemlett drogmaradványok, mérgező anyagok eltávolítása. Ebben a folyamatban is segítségünkre van a minket körülvevő mesébe illő környezet. Az Új élet detoxikáció elemei:

  • Testmozgás. A futás élénkíti a vérkeringést, és segít felgyorsítani a méreganyagok, az alkoholizmus, a droghasználat emlékeinek távozását.
  • Izzadás a szaunában. A speciálisan szellőztetett száraz szaunában lehetővé válik, hogy a test izzadás útján szabaduljon meg az ártalmas anyagoktól.
  • Helyes táplálkozás és folyadékbevitel. Az alkoholizmus, a drogfüggőség súlyos következményekkel jár a test fizikai kondíciójára nézve. Ennek helyreállításához pótolni kell a vitaminokat, ásványi anyagokat, megfelelő szinten kell tartani a folyadékbevitelt.

Idilli környezet az alkoholról leszokásra

A Narconon Garábot környező csodaszép táj jótékony hatása abban áll, hogy az ember jólléte a kertben eltöltött idővel párhuzamosan javul. Akár aktívan munkálkodva, például futás közben, akár passzívan élvezve. A szemet gyönyörködtető zöld környezet megnyugtatja a testet és a lelket, az alkoholizmusban, drogfüggőségben szenvedőket pedig különösen jótékonyan érinti. Segíti a regenerálódást, az új energiák gyűjtését – felébreszti a vágyat arra, hogy ismét saját otthont teremtsenek, és egy boldogabb jövőt tervezzenek.

Segítsen annak, akitől az alkoholizmus, a drogfüggőség elrabolja az életet! A Narconon Garáb rehabilitációs programja eredményeket fog felmutatni.

Hívja a +36 30 400 5151 telefonszámot, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot online!

1,301 total views, 1 views today