Background Image

Amfetamin

Home  /  A drogokról  /  A drogok típusai  /  Amfetamin

Általános tudnivalók

Egy személy, aki leszokik a drogokról vagy az alkoholról különböző tüneteket tapasztalhat meg attól függően, hogy milyen drogoktól függött. Ezért egy rövid leírást készítettünk a különböző drogok jellemző vonásairól és arról, hogy hogyan kezeljük őket.

Vedd figyelembe, hogy ha az elvonókúrát megfelelően végezzük, akkor ezek a tünetek drasztikusan csökkennek vagy nem is jönnek elő. Ha ezeket a dolgokat tapasztalod a személyen, akkor a lépést nem standardon szolgáltatod. Ebben az esetben azonnal tudd meg, hogy mi nem történik standardon és korrigáld.

Ez a rész azért került ebbe az anyagba, hogy olyan alapvető információkkal szolgáljunk az elvonási tünetekkel kapcsolatban amelyekre oda kell figyelni, de nem tartalmazza azokat a specifikus lépéseket melyeket meg kell tenni ahhoz, hogy kezeljük a tanulókat, akik leszoknak a drogokról. A leírás eddigi tapasztalatból származik. Ám folyamatosan előjönnek új drogokkal, melyeknek újabb tüneteik vannak. Amit kulcsfontosságú tudnod, hogy hogyan hatnak a drogok a személyre, illetve a megfelelő eszközöket használd az elvonókúra során, hogy a tanulót minimális kellemetlenséggel tudd keresztülvinni a programon.

A Narconon egyedülálló gyógyszermentes elvonókúra program standard szolgáltatása működik a legjobban. A Narconon elvonókúra  (program) intenzív szolgáltatásával képesek vagyunk a legtöbb tünetet minimalizálni vagy teljesen megakadályozni. A Narconon elvonókúra 100%-osan drog-mentes.

Fontos! A konkrét technológiát az egyes kezeléseknél nem tartalmazza az anyag, azt az erre kiképzett elvonási specialisták elsajátítják. Ezért ismeretek hiányában ne kezdjen el elvonást függőségben szenvedő személynél Narconon elvonási specialista felügyelete nélkül, mivel szélsőséges reakciókat tapasztalhat, melyek kezelésének nem ismerete végzetes helyzeteket okozhat.

Az Amfetamin

 

Történelem

Az amfetamin 1887 óta ismert, de alkalmazása csak a XX. század elején kezdődött el. Főként serkentőszerként ismerték, recept nélkül hozzá lehetett jutni az 50-es évekig, később azonban már csak orvosi utasításra forgalmazták a gyógyszertárak. Származékait fogyasztószerként, depresszió ellen alkalmazták.

Ma az orvosi gyakorlatban alkalmazzák, de számos országban betiltott szer. Az amfetaminszármazékok legfontosabb jellemzője, hogy felpörgetik, élénkké, de agresszívvá teszik a használójukat. Hallucinogén hatásuk nincs, tehát nem “tudattágító” szerek.

 

Hatásai

Főként a serkentő hatása ismert, néhány órára fokozza a teljesítőképességet, csökkenti az étvágyat és az álmosságot. Szedése után hamar kialakul a függőség és egyre gyakrabban és nagyobb adagokban válik szükségessé a szedése. Rendszeres használatakor a kezdeti pozitív hatásokat csak az adag növelésével lehet elérni. Hiánya depressziót, levertséget, letargiát okoz, ekkor a szervezet elkezdi felélni energiatartalékait és legyengül. Érdekesség, hogy hiánya fokozott étvágyat is kiválthat.

Tartós használata súlyos függést okoz, főként a szív és az érrendszer károsodik. Használata ekkor már hallucinációkat is okoz. A nőknél csökkenti a fogamzásgátló tabletták hatását, illetve a menses ritmusát is megtöri.

3,341 total views, 4 views today